Persebaya start competitie met overwinning op PSS Sleman

Gepubliceerd op 12 augustus 2024 om 08:03

Surabaya: Persebaya Surabaya is het seizoen 2024/2025 begonnen met een 1-0 overwinning op PSS Sleman, De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door Bruno vanaf de 11 meter stip.

Foto @oficial Persebaya

Sterke Start

Persebaya begon vanaf de eerste minuut fel aan de wedstrijd en liet duidelijk zien dat het alleen genoegen nam met 3 punten vandaag. Al naar 7 minuten was de eerste kans te noteren, een mooi een tweetje tussen Rivera en Flavio Silva leidde tot een schot van Silva die nog net door de doelman van PSS Sleman gekeerd kon worden. 10 minuten later was het Carter die met een knappe actie zijn directe tegenstander passeerde maar zijn voorzet bereikte net geen medespelers. De beste kans van de eerste helft was in de 23e minuut te noteren een goede voorzet van Rivera werd door Bruno Moreira knap op goal gekopt maar de bal spatte op de paal uiteen. Vlak voor het rust signaal probeerde PSS Sleman Ernando Ari nog te verassen met een schot van buiten de 16 maar de Persebaya goalie stond goed op te letten. Kort hierna klonk het rustsignaal.

Stug PSS SLeman

In het begin van de 2e helft waren minder kansen te noteren, Persebaya probeerde wel maar kwam er moet moeite door. PSS Sleman speler Hokky Caraka was nog dicht bij de 0-1 maar zijn schot belande net naast het doe van Ernando. 12 Minuten voor tijd werd Kasim Botan gehaakt op de rand van de 16 en kreeg Persebaya via een penalty de uitgelezen kans om de 1-0 binnen te schieten. Zoals altijd ging Bruno achter de bal staan en schoot hij de bal beheerst over de grond rechts van de keeper. Op een paar kleine kansen na gebeurde er verder weinig meer tijdens de wedstrijd en kon persebaya de eerste 3 punten van het seizoen bijschrijven. Al met al een goede start van de competitie na de jacht op een plekje in de kampioenschap play-offs.

Tekst: Rick Braker