Persebaya wint eerste wedstrijd in de voorbereiding.

Gepubliceerd op 1 juli 2024 om 14:12

01-07-2024 Afgelopen Zaterdag won Persebaya Surabaya met 2-0 van Persibo Bojonegoro. De wedstrijd werd gespeeld in een prachtige ambiance in een uitverkocht Gelora Bung Tomo stadion in Surabaya.

ANNIVERSARY GAME 97

De wedstrijd werd gespeeld ter gelegenheid van het 97 jarig bestaan van Persebaya Surabaya. De zogenaamde anniversary game is een ware traditie geworden bij Persebaya Surabaya. En word zoals elk jaar in een vol stadion gespeeld. Persebaya begon met nieuwkomers Flavio Silva, Malik Risaldi en Gilson Costa in de basis. De eerste helft was Persebaya oppermachtig. De keeper van Persibo en het houtwerk bleken een sta in de weg dus eindigde de eerste helft de welbekende brilstand (0-0).

Sterke 2e Helft

Ook in de 2e helft kwam Persebaya sterk uit de startblokken. Maar moeste het tot de 70e minuut wachten op de openingstreffer. Een perfecte hoekschop van Andre Oktaviansyah werd door de in 2e helft ingevallen Palestijnse nieuwkomer Rachid via de binnenkant van de paal binnen gekopt. In de 85e minuut maakte Bruno Moreira er 2-0 van, Na een prachte solo actie van de pas 20 jarige Alfan Suaib kreeg Bruno de bal voor zijn voeten en schoot van dichtbij hard via de onderkant van de lat raak.

Prachtige Pyro show

Direct na de 2-0 ontvlamde het vuurwerk letterlijk en figuurlijk op de tribune de supporters waren door het dolle heen. Er werd hierbij zoveel vuurwerk afgestoken wat  overigens zorgde voor prachtig beelden dat de scheidsrechter maar besloot aftefluiten. Al met al een goede start van de voorbereiding voor Persebaya Surabaya.

Tekst: Rick Braker