Persebaya pakt in blessuretijd 3 punten tegen Barito Putera

Gepubliceerd op 24 augustus 2024 om 20:30

Surabaya: Afgelopen Vrijdag heeft persebaya 3 punten gepakt in de thuiswedstrijd tegen Barito Putera. In een moeizame wedstrijd werden pas in de 95e minuut de winnend gemaakt door de Palestijns international Mohamed Rashid.

Slechte start

Persebaya begon slecht aan de wedstrijd en kreeg al na 35 seconden een goal tegen na geklungel achterin schoot de Braziliaan Morelatto de 0-1 tegen de touwen. Persebaya kon niet zeggen dat het niet gewaarschuwd was want Barito Putera scoorde afgelopen week ook al binnen 40 seconden tegen Madura United.

ROde kaart en penalty

Na een scrimmage in de 16 meter van Baruta belande de Spanjaard Meneses Chechu deze tikte de bal echter met de hand weg voordat een Persebaya speler gevaarlijk kon worden, Resultaat rode kaart voor de Spanjaard en penalty voor Persebaya. De penalty werd door Bruno links van de keeper over de grond binnengeschoten. Hierna nam Persebaya de overhand in de rest van de 2e helft maar dit leidde niet tot nog een treffer.

Blessuretijd

In de gehele 2e helft had Persebaya de overhand maar dankzij een stug verdedigend Baritp Putera kwam het helaas niet tot goals. Dankzij het vele tijdrekken van  Barito Putera kwamen er 7 minuten blessuretijd bij, En dat bleek Persebaya net nodig te hebben. Een afvallende de bal kwam op 20 meter voor de goal voor de voeten van Mohamed Rashid en dat heeft het stadion geweten, zonder nadenken schoot hij de bal meedogenloos achter Barito doelman Tama. Het stadion ontplofte van vreugde. Persebaya is het seizoen goed begonnen met 7 punten uit 3 wedstrijden en doet volop mee voor een plek in de top 4 wat recht geeft op deelname aan de kampioenschap play-offs..

Tekst: Rick Braker